Tommy Vansteenkiste

Tommy Vansteenkiste fietst voor Wendy Vansteenkiste in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Tommy Vansteenkiste, broer van PH patient Wendy.

Wat betekent wielrennen voor jou?

Wielrennen is een passie waarvan ik de microbe op 15 jarige leeftijd kreeg. Na enkele fietstochtjes met vrienden besloot ik te gaan koersen. Na er als 3de jaars belofte de brui aan te geven werd de microbe enkele jaren later terug actief als sportieve recreant. Fietsen is voor mij een moment van rust en plezier. Door deze passie te linken aan Pulmonale Hypertensie heeft het ook een groter doel gekregen, namelijk de patienten met pulmonale hypertensie een hart onder de riem stoppen.

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Aangezien mijn werk perfect mogelijk was van thuis uit was het vooral een praktische aanpassing naar thuiswerk. Daar fietsen altijd werd toegelaten had ik gelukkig ook een uitlaat klep om mentaal gezond te blijven.

Wat is de grootste uitdaging aan de Gran Fondo Strade Bianchi?

De Piazza del Campo nog op kunnen rijden. Maar ook de beklimmingen en afdalingen op onverharde wegen zullen zeker een uitdaging vormen. Voor mij is het vooral belangrijk dat alle Team PH deelnemers goed aankomen en we er een leuke event van kunnen maken met veel aandacht voor pulmonale hypertensie.

Waarom neem je deel aan de ‘letmebeyourlungs’ campagne?

Om patienten met pulmonale hypertensie, in het bijzonder mijn zus, een hart onder de riem te stoppen. Erger dan ziek zijn is vergeten worden. Hierbij willen we laten weten dat deze mensen niet vergeten zijn en ze onze steun hebben in hun strijd tegen deze aandoening.

Heb je nog een boodschap voor je letmebeyourlungs-partner?

#keepgoing

Steun jij Tommy en Wendy in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om een gift te plaatsen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.