Vincent

Vincent Vercaemst fietst voor Elysia Uvyn in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Ik ben Vincent, 39 jaar en gelukkig getrouwd met Céline. Geboren en getogen in Waregem, West-Vlaanderen en werkzaam in Dordrecht, Nederland als Sales Manager voor een internationaal verhuurbedrijf van hoogwerkers. Zelf ben ik het best te omschrijven als een schoolvoorbeeld van een welvaartsprofiel, waarbij genieten van de kleine dingen des levens centraal staat

Wat betekent wielrennen voor jou?

Wielrennen was tot voor kort een passieve hobby van mij. Geïnteresseerd in de koers en alles daarrond, maar dan vooral vanuit de luie zetel. Sinds januari is het echter veel meer dan dat – een ware passie is het geworden, door weer en wind – maar liefst onder een stralende zon en wind mee :-).

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

COVID heeft toch wel aangetoond dat wij als mens heel snel kunnen schakelen. Hoe we van blinde paniek en grote angst van het virus, er snel mee weten omgaan zijn – het is er, dus laat er ons het beste van maken.

Persoonlijk ben ik graag onderweg en dat viel al snel helemaal weg en ook de lijn tussen werk en privé werd op bepaalde momenten heel vaag. Als ik thuis was, was ik op het werk en omgekeerd. Het heeft er wel voor gezorgd dat we een nieuwe manier van werken hebben ontdekt die voorheen niet denkbaar was. Anderzijds heb ik thuis ook weer dingen weten te appreciëren, het heeft me er zelfs toe aangezet om een heuse fotozoektocht te maken voor vrienden en familie.

En onrechtstreeks denk ik dat ik deze mail en alles eromheen aan COVID te danken heb…

Wat is de grootste uitdaging aan de Gran Fondo Strade Bianchi?

De combinatie van hoogtemeters in verhouding met kilometers, afgekruid met het grind als ondergrond. En natuurlijk mijn welvaartsprofiel die de kilo’s moet meesleuren over het grind en vooral de beklimmingen. Het zou fantastisch zijn mocht ik dit met grote onderscheiding kunnen finishen!

Waarom neem je deel aan de ‘letmebeyourlungs’ campagne?

Ik heb Pulmonale Hypertensie als begrip leren kennen door Tommy, voorheen had ik er nog nooit van gehoord. Het helpt altijd om een soort bewustwording te creëren als je iemand kent die zeer nauw betrokken is met de aandoening. Het is dan ook een eer om met een vriendengroep de Strade Bianche te kunnen rijden en dat allemaal met hetzelfde doel, zowel in als naast de “koers”.

Last but not least, het gevoel om ergens aan mee te werken en toch dat kleine steentje te kunnen bijdragen. #letmebeyourlungs

Heb je nog een boodschap voor je letmebeyourlungs-partner?

#Letmebeyourlungs

Steun jij Vincent en Elysia in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.