Yves Depoortere fietst voor Ine Caelen in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Yves Depoortere – 39 jaar, ik woon met vrouw en kinderen net over de taalgrens in Orroir (Mont de l’Enclus). We hebben 2 dochters (8 en 5 jaar oud).

Wat betekent wielrennen voor jou?

Is mijn voornaamste hobby dus veel zou ik zeggen maar dat is allemaal relatief. Ik fiets graag met koersfiets maar tegelijk doe ik regelmatig mountainbike ritten. 

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Dubbel, aanvankelijk grote impact: veel meer werken maar door de tijd kan ik wel stellen dat work-life balance beter in balans is. Minder reizen met de wagen. Door COVID ben ik ook terug beginnen intensiever fietsen. Elk nadeel heb zijn voordeel. Globaal dus positieve impact voor mij persoonlijk. 

Wat is de grootste uitdaging aan de Gran Fondo Strade Bianchi?

2500 hoogtemeters overwinnen op een toch relatief korte afstand van 140 km. Het is moeilijk om ons dat voor te stellen maar dat zal best pittig worden. Ik probeer mezelf hierop voor te bereiden door zeer lange LSD ritten in te plannen ritten (ritten tot 6h) gekoppeld met interval. Een goede basis conditie kan al veel doen.

Waarom neem je deel aan de ‘letmebeyourlungs’ campagne?

Ik ben al even lid van Team PHenomenal Hope Belgium en reed reeds meerdere ritten mee, geweldige ervaring. De jaarlijkse kerstrit met PH Belgium blijft voor mij speciaal. In een periode waar iedereen weinig tot niets rijdt, fietsen we toch 150 à 200km op een donkere winterdag met de volledige bende (die jaarlijks groter wordt, dit jaar terug 9 extra deelnemers 😉 ! ). 

Heb je nog een boodschap voor je letmebeyourlungs-partner?

Ik kijk er naar uit om elkaar even te ontmoeten !

Steun jij Yves en Ine in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.