Carly Vanderschelden

Carly Vanderschelden fietst voor Wim Schauvlieghe in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Ik ben Carly Vanderschelden, 39 jaar en ‘geboren en getogen Waregemnaar’. Getrouwd met Carolien en papa van 3 (b)engeltjes: Alixe (9), Julot (5) en Charles (2). Ik werk bij Unilin als financieel verantwoordelijke van de patentendivisie.

Wat betekent wielrennen voor jou?

Ik ben pas een tiental jaar geleden actief beginnen fietsen. Wegens andere hobby’s (tennis, voetbal, lopen) belandde fietsen aanvankelijk ook vooral op het tweede plan. Maar door recente knieblessures kwam de focus de laatste jaren toch meer op de fiets, met als ‘hoogtepunt’ Milaan-San Remo enkele jaren geleden. Begin dit jaar ben ik dan weer een versnelling hoger geschakeld met als grote doel de Strade Bianche op 12 september.

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Wij werken sinds maart vorig jaar hoofdzakelijk van thuis uit, dus dat heeft op zich toch al een serieuze invloed gehad op het dagelijkse leven. In plaats van ‘Working from home’ vind ik de term ‘Living at work’ trouwens een betere omschrijving van die situatie. Zeker met drie kindjes en een lange periode waarin we geen beroep konden doen op grootouders of alternatieve opvang was dat vaak uitdagend. Ook het verminderen van sociale contacten, ontspannende activiteiten, reizen, ed maken het er dan niet makkelijker op. Aan de andere kant heeft het mij ook de kans gegeven om weer wat meer tijd vrij te maken voor het fietsen, dus op zich heeft ieder nadeel wel zijn voordeel zeker?

Wat is de grootste uitdaging aan de Gran Fondo Strade Bianchi?

Ongetwijfeld de vele hoogtemeters! Ervaring met langere afstanden had ik reeds, maar mijn gestel is op zijn zachtst gezegd niet dat van een klimmer, dus de vele klimkilometers zullen zeker het lastigste aspect aan deze tocht zijn voor mij. Gelukkig ben ik de voorbije maanden door de vele trainingskilometers wel een tiental kilo kwijt gespeeld, dus dat zou toch wel al een voordeel moeten opleveren voor het bergop rijden.

Waarom neem je deel aan de ‘letmebeyourlungs’ campagne?

De vraag kwam aanvankelijk via enkele van de vrienden die nu mee rijden en reeds eerder deelnamen aan initiatieven van Team PHenomenal Hope, en ons zodoende de organisatie leerden kennen. En aangezien we het allen een fantastisch initiatief vonden en we er graag ons steentje toe wilden bij dragen, hebben we meteen positief gereageerd om dit mee te ondersteunen.

Heb je nog een boodschap voor je letmebeyourlungs-partner?

Ik hoop dat we via deze actie niet alleen voor wat publiciteit en een financiële impuls kunnen zorgen voor de organisatie, maar dat dit ook onrechtstreeks een morele steun mag betekenen – hoe klein ook – voor alle patiënten met Pulmonale Hypertensie en dus ook in het bijzonder voor mijn letmebeyourlungs-partner.   

Steun jij Carly en Wim in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.