PH Patient Wim Schauvlieghe supportert voor Carly Vanderschelden in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Mijn naam is Wim Schauvlieghe en ik ben 48 jaar, gehuwd en heb twee kinderen Emma en Tristan. 

Wanneer kreeg je je diagnose en hoe verliep dat?

Na een weekendje Werchter in 2011 had ik symptomen die me deden vermoeden dat er iets aan de hand was en ik ging op controle bij de cardioloog. Ze hebben me meteen daar gehouden en konden na een reeks testen vaststellen dat het om pulmonale hypertensie ging. Het bleek toen al een ganse tijd bezig te zijn. We gingen normaal net op reis vertrekken maar dat kon niet doorgaan. 

In welke zin heeft dit je leven veranderd?

Het heeft alles veranderd, je inzicht in het leven, je toekomst, je job, je gezin. Er komen zoveel levensvragen op je af op zo’n moment. Welke beperkingen ga ik hebben en hoe ga ik daar mee omgaan? Ik had het wel lastig met het aanvaarden van de diagnose en ik ging door een soort rouwproces. Er is een leven voor de diagnose en een leven na de diagnose…

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Ik ben wel iemand die geniet van het leven en door de diagnose deed ik dat nog meer. Ik volgde bijvoorbeeld gitaarles, waarna we nog iets gingen gaan drinken. Ik probeerde de sporten nog te doen die ik kon, zoals zwemmen. Dat is toen allemaal weggevallen. Je wordt terug gekatapulteerd in je bubbel en het besef hoe gevaarlijk Covid voor ons patiënten is heeft me wel beangstigd en heeft ons gezin geïsoleerd. Maar het heeft ook wel een soort rust gebracht, we waren op onszelf. We hebben onze eigen methodes gevonden om ermee om te gaan, we bestelden oa onze boodschappen via levering aan huis. Ik ben blij dat de maatschappij terug open gaat en dat we terug kunnen genieten, maar al bij al hebben we dat wel goed doorstaan. 

Waarom neem je deel aan de #letmebeyourlungs campagne?

Ik neem deel omwille van de goede contacten met de mensen die ik ken binnen de organisatie en omdat ik vind dat de ziekte meer naamsbekendheid moet krijgen. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die hiermee rondlopen en nooit weten waarmee ze geconfronteerd worden. Het schept ook een band met de andere patiënten. 

Heb je nog een boodschap voor je LMBYL-partner?

Voor twee fietsen, niet opgeven, blijven gaan!

Steun jij Carly en Wim in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.