Anthony Vandenhecke fietst voor Tess van Gossum in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Mijn naam is Anthony Vandenhecke, ik ben 39 jaar oud en ik hou wel van een uitdaging! Verder ben ik vader van 3 kindjes van 7, 6 en 3 jaar oud die ook wel wat aandacht nodig hebben 😉

Wat betekent wielrennen voor jou?

Doordat mijn vader zakelijk actief was bij een wielerploeg ben ik opgegroeid met de wielersport en was het altijd al mijn favoriete sport om te volgen. Na mijn studies heb ik sommige periodes veel gefietst, maar ik merkte dat ik altijd een doel nodig had om het vol te houden, en er zeker veel tijd aan te spenderen. Dat maakt dat ik in het verleden al de Ronde van Vlaanderen en Milaan San Remo heb uitgereden. Toen ik ontdekte dat de GF Strade Bianche dit jaar uitzonderlijk in september werd georganiseerd (ipv maart) was ik direct overtuigd en heb ik ook nog een aantal andere vrienden kunnen warm maken om de uitdaging aan te gaan!

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Een heel ingrijpende verandering, ik werkte vooral in Antwerpen en in Den Haag en plots werd dat 100% thuis. In het begin was dit zelfs ook met alle kinderen thuis. Dat was behelpen. Gelukkig hebben we een tuin zodat ik toch apart kon werken zonder gestoord te worden door de kinderen. Ik miste al snel het sociale contact met vrienden en collega’s en heb meer dan één jaar volledig van thuis gewerkt. Gelukkig bestaan er veel digitale middelen om in contact te blijven en in de loop van het jaar werd er terug meer mogelijk (in open lucht). Ook bijvoorbeeld al sportend, wat één van de redenen was waardoor ik terug ben beginnen fietsen.

Wat is de grootste uitdaging aan de Gran Fondo Strade Bianchi?

Ontegensprekelijk het golvende parcours. Ik heb al langere afstanden gereden maar nog niet zoveel hoogtemeters op de die afstand, 140km.

Waarom neem je deel aan de ‘letmebeyourlungs’ campagne?

Ik heb de campagne leren kennen via mijn vrienden Tommy en Yves die er al langer bij betrokken zijn. Zij hebben me ingelicht over deze ziekte en de campagne. Nadat ik enkele andere vrienden overtuigd had om zich in te schrijven voor de GF Strade Bianche heb ik ook Yves en Tommy gecontacteerd om te vragen om mee te doen. Ik direct gewonnen voor het idee om dit te koppelen aan deze campagne zodat we hopelijk een nog breder publiek kunnen bereiken en de nodige aandacht geven aan de ziekte!

Heb je nog een boodschap voor je letmebeyourlungs-partner?

Het is met veel bewondering en respect dat ik zie hoe de vrijwilligers zich inzetten om PH onder de aandacht te brengen en patiënten bij te staan. Als ik ook maar een heel klein beetje daarbij kan helpen door mij sportief in te zetten dan doe ik dat met veel plezier!

Steun jij Anthony en Tess in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.