Tess Van Gossum

PH Patient Tess Van Gossum supportert voor Anthony Vandenhecke in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Ik ben Tess Van Gossum. Ik ben 7 jaar.

Wanneer kreeg je je diagnose en hoe verliep dat?

De diagnose Pulmonale Hypertensie kregen mijn ouders te horen toen ik 4 jaar was.

In welke zin heeft dit je leven veranderd?

Momenteel ziet mijn leven er nog redelijk hetzelfde uit. Ik geniet elke dag 200% en haal alles uit de dag. Enkel de ziekenhuisbezoeken om de 10 à 12 weken en alle dagen mijn pilletjes laten me er aan herinneren dat er iets is. Soms ben ik ook sneller vermoeid.

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

COVID heeft wel een enorme impact om mijn leven. Al mijn activiteiten na school zijn nog altijd niet toegelaten. Ook mee gaan zwemmen en op school blijven eten mag niet. Ik zit ook steeds alleen op een bank en draag altijd een mondmasker. Sociale contacten zijn ook nog steeds zeer beperkt.

Waarom neem je deel aan de #letmebeyourlungs campagne?

Ik neem deel aan deze campagne om Pulmonale Hypertensie in het daglicht te zetten. Ook om het onderzoek naar andere therapieën te steunen. 

Heb je nog een boodschap voor je LMBYL-partner?

De boodschap die ik voor onze lmbyl- partner heb: Bedankt om je zo in te zetten voor ons! Maar vooral voor iedereen: Geniet van elk moment, groot of klein, wees altijd jezelf!

Steun jij Anthony en Tess in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.