Lode Devos fietst voor Vic Moens in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Lode Devos, 41 jarige man, die bij vlagen wel eens een opstoot van sportiviteit kent. De laatse vlaag is volgens mijn vrouw het gevolg van een sluimerende mid life crisis. Daarnaast ben ik ook papa van Cara, 11 jaar en Sam, 8 jaar. Werkend te Brussel voor een bedrijf dat zich specialiseert in het begeleiden van klinische trials. Ik probeer daar het financiele departement in goede banen te leiden.

Wat betekent wielrennen voor jou?

Van jongsaf ben ik al geïnteresseerd in de koers en dan vooral de Ronde Van Frankrijk. Een beetje later kwamen dan de klassiekers Ronde Van Vlaanderen en Parijs Roubaix bij. Het parcours afrijden om de renners zo vaak mogelijk te zien hoort daar uiteraard bij. Het was dus vooral een passieve hobby tot ik een jaar of 6 geleden voor het eerst een koersfiets kocht. Sindsdien rij ik zo een 2 a 3000 km per jaar. Ik laat dan ook graag de flandrien in me los in en rond Oudenaarde. Dat is het leuke aan koers en fietsen, het is toegankelijk voor iedereen.

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Ik denk dat de invloed die het op mijn leven heeft vrij herkenbaar is bij velen. Het overschakelen op fulltime thuiswerk zorgde voor een vervaging tussen werk en privé en daar had ik het wel moeilijk mee. Als fervent voorstander van thuiswerk deed het me wel inzien dat er een balans moet zijn. Kantoordagen zijn belangrijk om de sociale contacten te onderhouden en om de scheiding tussen werk en privé te behouden. Daarnaast zijn een aantal reizen, festivals en optredens in het water gevallen de laatste maanden, maar dat zijn uiteraard allemaal maar luxeprobleempjes. 

Wat is de grootste uitdaging aan de Gran Fondo Strade Bianchi?

Ik ben niet het grootste technische wonder waardoor ik wel wat schrik heb voor de kiezeltjes. Verder zijn het aantal hoogtemeters onbekend terrein voor mij

Waarom neem je deel aan de ‘letmebeyourlungs’ campagne?

Mijn gezondheid heb ik altijd als vanzelfsprekend gevonden. Toen Tommy mij de problematiek uitlegde ben ik er even bij gaan stilstaan en is me duidelijk geworden hoeveel geluk ik eigenlijk heb. Voor ons is Covid een hopelijk tijdelijk probleem, voor patienten is dit een dagdagelijkse realiteit.

Heb je nog een boodschap voor je letmebeyourlungs-partner?

Aangezien ik hem/haar nog niet ken, is dat moeilijk.

Steun jij Lode en Vic in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.