PH Patient Vic Moens supportert voor Lode Devos in Strade Bianche #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Ik ben Vic Moens, 10 jaar bijna 11. Mijn hobby is voetbal.

Wanneer kreeg je je diagnose en hoe verliep dat?

Ik kreeg de diagnose toen ik 1 jaar was, ik weet er zelf niet veel van.

In welke zin heeft dit je leven veranderd?

Ik heb natuurlijk PH al van kleins af aan dus heeft het niet een heel groot gedeelte van mijn leven veranderd. Maar het heeft wel een beetje voetbal, mijn hobby, afgepakt. Toen ik moest stoppen met voetbal heb ik nog een tijdje in de goal gestaan en getraind, maar dat is nu ook gedaan. Het wordt moeilijker om te sporten en de kloof tussen de vrienden wordt groter. Nu speel ik vooral spelletjes op de kamer. Af en toe doe ik een toertje met de elektrische step en zoek Pokemons met mijn telefoon. Die step gebruik ik ook op school als de klas met de fiets op stap gaat. 

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Het heeft veel impact gehad maar ook niet megaveel. Door Covid moest ik een groot deel van het vijfde leerjaar via “Bednet” volgen. Dat heeft mijn leven dit jaar wel hard veranderd. Ik zag mijn vrienden heel weinig. En lessen volgen via “Bednet” was niet altijd even leuk en makkelijk. Maar ondanks alle problemen was er toch een mooi rapport.

Waarom neem je deel aan de #letmebeyourlungs campagne?

Omdat ik het sowieso leuk vindt dat er meer mensen opkomen voor de ziekte. Ik vind het heel leuk dat er acties worden gedaan voor mijn ziekte. Ik ben dankbaar voor de mensen die hier aan meewerken. En ik wil sowieso dat de ziekte bekender wordt.

Heb je nog een boodschap voor je LMBYL-partner?

Ik vind het super dat jullie dit voor ons willen doen. Ik vind het heel leuk dat de renners voor mijn ziekte willen fietsen.

Steun jij Lode en Vic in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.