Michiel Bogaert

Michiel Bogaert fietst voor Lies Mortier in Race Across Belgium #LetMeBeYourLungs

Stel je even voor, wie ben je?

Michiel Bogaert, 33 jaar gelukkig verloofd met Dorien. Papa van Nel, 6 jaar en pluspapa van Len 8 jaar. Samen wonen we in Landskouter. Werken doe ik als Teamleader Development in Gent voor een bedrijf dat e-learnings op maat maakt.

Wat betekent wielrennen voor jou?

Fietsen is iets waar ik wat toevallig bij terecht gekomen ben door te verhuizen. Sindsdien is de passie elk jaar wat groter geworden. Met alle “gevolgen” van dien, dat de uitdagingen soms iets groter worden.

Welke invloed had COVID op je dagelijkse leven het voorbije jaar?

Mijn job in de IT was perfect van thuis te regelen. De combinatie met kleinere kinderen, was iets spannender met momenten. Je kreeg meer tijd om door te brengen met je gezin. Het mentale aspect van constant thuiswerken, werd wel lastig na een tijdje. Gelukkig was sporten nog toegestaan om toch alles een beetje in balans te houden.

Wat is de grootste uitdaging aan de Race Across Belgium?

De laatste “lus” van 300km in het mooie Wallonië. Met al meer dan 700km in de beentjes nog de korte maar pittige hellingen oprijden gaat wel de moeite worden. Heb me zo goed mogelijk voorbereid, dus heb er alle vertrouwen in.

Waarom neem je deel aan de ‘letmebeyourlungs’ campagne?

Ik heb deze aandoening leren kennen via Tommy, die zich toen aan het voorbereiden was op Race Across Italy. Eerlijkheidshalve had ik van Pulmonale Hypertensie nog nooit gehoord tot dan. Meer bewustwording creëren is het doel.

Heb je nog een boodschap voor je letmebeyourlungs-partner?

Ik kijk er alvast naar uit om je te ontmoeten!

Steun jij Michiel en Lies in hun race tegen Pulmonale Hypertensie?

Naast het in de kijker zetten van PH, koppelen we deze onderneming ook aan een fundraising, 100% ten voordele van PH Belgium – Pulmonale Hypertensie vzw (de Belgische patiëntenvereniging)

Steun kan door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw (het erkende* goed doel waar we fondsen voor werven). Laat ook gerust een berichtje na om de renners te motiveren.

Registreer uw gegevens hieronder en ontvang de instructies om door middel van een gift aan Pulmonale Hypertensie vzw TEAM PH te steunen.

Giften aan erkende organisaties

PH-vzw beschikt over een erkenning als goed doel. Daardoor geeft een gift (vanaf 40,- EUR) in 2021 u recht op maar liefst 60% belastingsvermindering. Dat wil zeggen dat een gift van 40 euro U recht geeft op 24 euro belastingsvermindering, en dus slechts 16 euro kost. Het attest wordt begin 2022 bezorgd aan de titularis van de rekening van de schenker.

    Uit naam van Pulmonale Hypertensie vzw en Team PHenomenal Hope Belgium willen we u alvast bedanken voor uw steun.